Vi tillverkar ortopediska inlägg

Olika typer av tå-, fot- och underbensrelaterade skador och besvär kräver olika typer av åtgärder. Vi erbjuder bedömning/diagnostisering av dina besvär samt behandling av dem. Om behov av avlastning av överbelastad vävnad eller korrigering av fotfelställning föreligger kan vi hjälpa dig!

Ortopediska skoinlägg kan direkt reducera besvären vid överbelastningsbesvär som exempelvis, mortons neurom, metatarsalgia, hälsporre (plantarfasciit), benhinnebesvär, löparknä, hälseneinflammation etc, då den skadade vävnadaden kan få en effektiv avlastning.

Vi gör en analys av fot/benposition i vila samt studerar belastningen på podoskåp. Vi behandlar och undersöker sedan hela kroppen så inga benlängdsskillander, bäcken dysfunktioner eller andra besvär från rörelseapparaten påverkar tillverkningen av inläggen.

Belastningsrelaterade besvär

Du som ofta går och står på hårda underlag och kanske utför återkommande ensidiga rörelser kan ligga i riskzonen för överbelastningsskador från fötter, knän, höfter och även rygg. Att dessutom använda felaktiga skor som inte är funktionella för din fot och inte är avsedda för aktuell aktivitet, kan ge en mängd olika symtom. Om du använder indivduellt utformade fotbäddar fördelas belastningen jämnare över hela foten och fotleden. Felställningar korrigeras och din kropp får ökad balans och förbättrad biomekanik. Trampdynor avlastas och blir mindre trötta och ömmande.

Tag med dig dina skor

Tag med dig de par skor som du vill använda inläggen i, inläggen görs på en liten stund och du får dem med dig när du går härifrån.

Våra fötter är ett mästerverk!

Under en dag lyfter våra fötter nästan 500 000 kg! Båda fötterna har tillsammans 52 av kroppens 206 ben! Alltså närmare 25% av kroppens samtliga ben. Dessutom finns 107 ledband, 33 leder och 19 muskler i foten. Foten är uppbyggd av tre olika valv: det främre, det inre och det yttre. Dessa fungerar som ett fundament för att bära kroppen samt att ge svikt och avlastning för lednära strukturer. Det är enormt viktigt att dessa små mästerverk fungerar optimalt. Vid obalanser, felbelastningar eller överbelastningar kan både fötterna och resten av kroppen ta skada så det är viktigt att fötterna fungerar perfekt.

Vi kiropraktorer har stor erfarenhet av diagnostisering och behandling av skador och smärttillstånd i fot och underben. Vi har ett brett utbud av skoinlägg och anpassar skoinlägget efter dina unika behov. Vi använder modern utrustning vid tillverkning och kan därmed åstadkomma individuellt anpassade inlägg. Vi jobbar med Footbalance Medical som är ett nytt sätt för specialister att kunna erbjuda bättre, mindre kostsam vård för kunder som lider av fotproblem och balansrelaterade tillstånd. Footbalance Medical är en pålitlig, snabb och prisvärd metod för att utföra individuella analyser av de nedre extremiteterna och utforma individuellt anpassade fotbäddar.

Footbalance innovativa formningsmetod gör att du snabbt och korrekt kan utforma fotbäddar direkt efter patientens fötter, utan tidsödande gjutningar. Passformen kan kontrolleras och justeras direkt på plats under samma kundbesök, vilket sparar tid, sänker kostnaderna och ger nöjdare kunder.

Den patenterade, dynamiska kärnan i Footbalance fotbäddar ger feedback som håller fotens muskler aktiva. Våra fotbäddar förstärker, snarare än hämmar fotens funktioner för bättre patientvård. Olika nivåer för kärnans styvhet och ytans dämpning finns tillgängliga, tillsammans med olika kilar och förstärkningar för extra stöd, kontroll och vinkelkorrektion. Dessa alternativ gör att du snabbt och rätt kan skapa fotbäddar som passar patientens individuella behov.

Material - Våra skoinlägg är styva och sviktande

Foten är i sin uppbyggnad både stabil och rörlig för att på ett mjukt och effektivt sätt kunna ta upp de mycket stora krafter som belastar den. Kraften - belastningen från kroppen vid exempelvis ett steg möter kraften från underlaget och denna kraft fördelas genom underbenen och foten på ett förhållandevis mjukt sätt genom en "lagom" stor rörelse i fot, vrist, underben och i själva benvävnaden som även den rör sig. Materialet bör därför ha den kvaliteten att det är tillräckligt styvt för att korrigera och avlasta men samtidigt vara dynamiskt - rörligt för att tilllåta foten att röra sig som det är tänkt, normalt och funktionellt och vara aktiv. Det vill säga foten skall inte få ett stumt stöd och passiviseras utan bara få ett så styvt stöd som är nödvändigt.